Beeld zegt meer dan 1000 woorden

4 juli 2018

 

Gevoel en overtuiging

Een bedrijfsfilm vertelt uw verhaal. Een verhaal met gevoel en overtuiging wat klanten enthousiast maakt. Mooie, herkenbare beelden zeggen meer dan 1000 woorden… De beeldtaal van vandaag is kleurrijk en associatief. En dat zit hem in de details. Het licht, het geluid, de opstelling en beweging van de (drone)camera’s, de sfeer en – last but not least – de locatie zelf. Ons team is gespecialiseerd om juist dat verhaal zo indrukwekkend mogelijk in beeld te brengen.

 

De juiste look & feel

Een filmsetting moet uw bedrijf op een onderscheidende manier in de schijnwerpers zetten. Vaak kiezen we daarom voor een aantal verschillende locaties en filmsets. Uw bedrijfspand, binnen én buiten, maar soms ook bij het ‘werk’ zelf. Denk aan bedrijven in de infrastructuur, weg- en waterbouw, grondverzet en installatie. Hun werkzaamheden vinden plaats op verschillende locaties, buiten en binnen, van binnenstad tot afgelegen gebieden. Juist dan is het creëren van één lijn in de (merk)uitstraling heel belangrijk.

Welke huisstijl hanteert u in uw marketinguitingen? Wat is de sfeer op kantoor, in het bedrijfspand? Hoe, wat en naar wie wilt u met deze bedrijfsfilm communiceren? Wat is het doel van de film?

 

De details tellen

Als opdrachtgever heeft u zelf vaak ook goede suggesties en ideeën. Met elkaar zoeken we de meest passende locaties en filmsets, waarbij we vooral letten op de details:

 

Licht

Hoe is de lichtinval en op welke manier moeten we hier rekening mee houden bij de opstelling van de camera’s? Is de locatie te donker om mooie filmbeelden te maken, dan nemen we extra lampen mee om toch een mooie passende sfeer te creëren.

 

Geluid

Afhankelijk van het script wordt er gewerkt met geluidsopnames. Meestal doen we dit op een rustige plek, maar bij het opnemen van werkzaamheden die zich buiten afspelen, ontkom je niet aan extern geluid, voorbeelden hiervan zijn autowegen, fabrieksterreinen of speelpleinen. Het geluid op de achtergrond kan vaak ook een mooi, levendig onderdeel van de film zijn. Denk aan een interview op een schoolplein met op de achtergrond het geluid van spelende kinderen.

 

Omgeving

Bij Mediataal filmproducties gaan we net dat stapje verder en maken we gebruik van kleine actie-camera’s (GoPro’s) en drones. Zo kunnen we vanuit diverse invalshoeken, maar ook vanuit vogelvlucht, uw business op een onderscheidende manier in beeld brengen.

 

Uitstraling

Een opgeruimde locatie geeft een rustig beeld, zodat de kijker niet wordt afgeleid. Om de beelden in de juiste look & feel te filmen, zorgen we dat de filmset (voorgrond en achtergrond) in lijn is met uw kernwaarden en huisstijl.

 

Herkenbaarheid

Een kijker van een bedrijfsfilm zoekt naar herkenningspunten. Vindt het filmen plaats op de eigen locatie van een bedrijf, dan zorgen wij er altijd voor dat het pand in beeld komt. Met het oog op marketingdoeleinden is dit namelijk een sterk herkenningspunt. Bezoekers aan uw bedrijf zullen uw pand van de film herkennen. Vindt het filmen plaats op een buiten gelegen locatie die minder duidelijk met uw bedrijf in relatie kan worden gebracht, dan is bijvoorbeeld een hoog gebouw, een autoweg of reclamebord een mooi herkenningspunt. Door een drone in te zetten (waar dit natuurlijk geoorloofd is), krijgen we deze herkenningspunten goed in beeld.

 

Bij Mediataal gaat het om verhalen die kijkers raken en in beweging brengen. We maken veel verschillende soorten bedrijfsfilms. Voor elk doel een ander soort film. Om u een idee te geven: teaser, promotiefilm, bedrijfsfilm, video, commercial, documentaire, trailer en corporate videoTV.  Wilt u uw verhaal kracht bij zetten, neem dan gerust contact op met ons via michiel@mediataal.com.

Terug naar nieuwsoverzicht